Alrik de Jong
Alrik de Jong Tech 9 okt 2015

Hackers azen op je al dan niet gebruikte vliegticket

Zet nooit een foto van je vliegticket of je boardingkaart op een site als Facebook of Twitter. Gooi ze ook nooit zomaar weg. Een kwaadwillende kan met de streepjescode achter je persoonlijke informatie komen en veel kwaads aanrichten. Daarvoor waarschuwt de Amerikaanse veiligheidsdeskundige Brian Krebs.

Op de tickets staan streepjescodes, die op speciale websites kunnen worden gekraakt. Mensen kunnen zo namen, klantnummers en persoonlijke gegevens van de passagiers achterhalen.

Lees ook: Acht weken van te voren is vliegticket voordeligst

Krebs noemt het voorbeeld van een Lufthansa-passagier. Na het scannen van de streepjescode op een Facebookfoto lukte het om in te loggen op de klantensite van Lufthansa. Daar stond niet alleen de vlucht zelf, maar ook alle vluchten die de passagier had geboekt bij elke maatschappij die samenwerkt met Lufthansa. Het was zelfs mogelijk om vluchten te annuleren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Hackers azen op je al dan niet gebruikte vliegticket
Sluiten