Alrik de Jong
Alrik de Jong Tech 5 okt 2015 / 16:47 uur

Google moet gegevens aan BREIN afstaan om e-books

Google moet aan stichting BREIN de persoonsgegevens geven van iemand die illegale e-books verkocht via Google Play. De rechter in Den Haag heeft dat maandag bepaald.

Brein had een kort geding aangespannen tegen internetbedrijf Google. Volgens de rechter heeft BREIN laten zien dat sprake is van inbreuk op auteursrechten door de verkoop van e-books van onder meer Harry Mulisch, John Grisham en Tommy Wieringa tegen een prijs van slechts 2,21 euro.

Lees ook: Brein haalt Popcorn-sites offline

BREIN is een stichting die strijdt tegen piraterij op internet. Volgens de rechters is er voor BREIN geen andere manier om de koper, alleen bekend onder de naam Flȃmanca Hollanda, te achterhalen dan via de gegevens die Google heeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google moet gegevens aan BREIN afstaan om e-books
Sluiten