Elena van Doorn
Elena van Doorn Tech 21 okt 2015 / 17:22 uur

Emoticons speciaal ontwikkeld voor vluchtelingen

Een slaapzak, een muts en een omhelzing. Het zijn drie van de 36 nieuwe emoticons die je nu kunt downloaden voor op je smartphone. Het geld dat opgehaald wordt met de emoticons gaat naar Artsen zonder Grenzen om vluchtelingen wereldwijd te helpen.

De emoticons geven zowel praktische behoeftes weer, zoals een kleding, een tandenborstel en een tampon, maar ook de emotionele behoeften, zoals een vlag met daarop de tekst ‘welkom en een helpende hand’.

‘Veilig bevallen’

Wereldwijd zijn er zo’n zestig miljoen mensen op de vlucht, aldus Artsen zonder Grenzen. Het geld dat opgehaald wordt met de app, wordt onder andere besteedt aan water en sanitaire voorzieningen, vaccinaties om epidemieën tegen te gaan en hulp om vrouwen veilig te laten bevallen.

De app om de emoticons te downloaden, kost 1,99 euro. „We hopen dat de emoticons ook helpen om het begrip te vergroten voor wat vluchtelingen door moeten maken”, aldus directeur Katrien Koppens. De emoticons zijn vanaf woensdag te downloaden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Emoticons speciaal ontwikkeld voor vluchtelingen
Sluiten