Elena van Doorn
Elena van Doorn Tech 14 sep 2015 / 13:47 uur

Zo creëer je een 3D-hologram met je smartphone

De toekomst is nu. Of bijna. Een tijd waarin we gebruik maken van hologrammen is weer een stukje dichterbij. Met deze tutorial kun je namelijk je eigen 3D-hologram maken met behulp van je smartphone. En er komen geen 3D-brillen aan te pas.

Wat heb je nodig? Simpel. Gewoon wat doorschijnend hard plastic, je telefoon en een filmpje. Je neemt eerst wat ruitjespapier voor de juiste afmetingen van het plastic. Dan gebruik je CD-hoesjes voor het plastic frame. Met een stanleymes snij je vervolgens de plastic zijkantjes uit. Deze plak je aan elkaar en zet je op je smartphone. Dan hoef je alleen nog maar het licht uit te doen en je hebt je eigen 3D-hologram.

Lees ook: Wauw! De magie van een 3D-hologram

Televisiescherm

De diginerds van Mr. Whose the Boss maakten het filmpje dat twee dagen geleden geplaatst werd. Sindsdien werd het al meer dan 1,9 miljoen keer bekeken. Het is overigens niet de eerste keer dat mensen zelf een 3D-hologram maken. Youtubekanaal American Hacker creëerde eerder al een hologram door middel van een televisie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo creëer je een 3D-hologram met je smartphone
Sluiten