Tahnee van Nispen
Tahnee van Nispen Tech 3 sep 2015

Vijf tips voor het perfecte tinderprofiel

Hoe zorg je ervoor dat gebruikers van Tinder bij jou naar rechts in plaats van naar links swipen? Tinderexpert Janelle Ward (37) deed er onderzoek naar. Hier vijf van haar verzamelde tips.

1 Draag geen zonnebril op je hoofdfoto.
Tijdens het onderzoek hoorde Ward van iedereen dat ze graag het gezicht willen kunnen zien. Als je een zonnebril op hebt blokkeer je logischerwijs de ogen. En het gaat juist om de ogen. En om de uitstraling en om de vorm van het gezicht.

2 Niet teveel duckfaces.
Mannen denken dat vrouwen met veel ‘duckface’-foto’s laagopgeleid zijn. Een enkele is niet erg, maar als je op alle selfies zo poseert, lijk je geen genie.

3 Toon zoveel mogelijk kanten van jezelf.
Zorg dat er een foto op staat waaruit je hobby blijkt, zorg voor een plaat je gezicht, van je lichaam en tijdens het doen van iets leuks. Op die manier krijgen gebruikers een duidelijk beeld van je.

4 Plaats matchende foto’s met de reden waarom jij Tindert.
Maak duidelijk met welk doel jij op Tinder zit. Als je een gebruiker bent omdat je opzoek bent naar een ‘one-night stand’, dan kun je gerust een sixpack of een bikinifoto erop zetten. Zie je er liever een serieuze relatie uit voortvloeien, kies dan voor duidelijke foto’s waar goed op te zien is wie jij bent.

5 Zorg voor een leuke foutloze profieltekst.
Probeer er iets neer te zetten wat mensen uitnodigt om een opmerking over te maken. Zorg ook dat er geen spelfouten in zitten. Een goede tekst helpt het gesprek op gang . Als er spelfouten instaan, reageren mensen vaak niet.

Lees ook: Studenten op tindertraining voor perfecte profiel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vijf tips voor het perfecte tinderprofiel
Sluiten