Ger de Gram
Ger de Gram Tech 15 sep 2015 / 10:39 uur

Samsung Galaxy S6 Edge+ gepresenteerd

Samsung presenteerde donderdag de Galaxy S6 Edge+, een 5,7 inch ‘phablet’, voorzien van moderne specificaties en een touchscreen dat doorloopt in de randen. Metro bekeek dit nieuwe model van de Zuid-Koreaanse fabrikant alvast.

Met veel bombarie kondigde Samsung in Barcelona in maart van dit jaar de nieuwe Galaxy S6 en S6 Edge aan. Twee smartphones met geweldige specificaties en dito design. Vooral de S6 Edge sprong eruit. De smartphone had een touchscreen dat doorloopt in de randen van het toestel. En dat was iets compleet nieuws – dit hadden we nog niet eerder gezien.

Lees ook: Samsung Galaxy S6 Edge review

Het maakte de S6 Edge uniek en de reacties waren dan ook lovend. Maar echt functioneel kon je die speciale ‘edge-rand’ niet noemen: op een lijstje contactpersonen en wat notificaties na, was deze stijlvolle touchscreenrand eigenlijk zinloos. Het zag er tof uit, maar verder?

Apps Edge

Samsung heeft daar bij de S6 Edge+ verandering in gebracht. Via de ‘Apps Edge’ kun je met een soepele beweging jouw favoriete applicaties als WhatsApp of Facebook direct opstarten. Samsung meldde verder constant te kijken naar eventuele andere functies voor de ‘Edge’.

De S6 Edge+ moet de belangrijkste grote mobiele telefoon van de fabrikant worden. De speciale phablet-lijn van Samsung, de Galaxy Note-serie, krijgt daarmee in Europa voorlopig geen vervolg. De reden: wij Westerlingen gebruiken de speciale S-pen, de stylus die bij de Galaxy Note wordt geleverd, niet of nauwelijks.

Het zorgt er bovendien voor dat een telefoon onnodig dik en log wordt. Nu kun je de S6 Edge+ met zijn 5,7 inch scherm maar moeilijk klein noemen, maar het toestel is toch 2 millimeter smaller dan de Note 4 en dat scheelt net dat ene slokje op een borrel. Consumenten willen namelijk grote schermen, maar kleine toestellen, zo stelt Samsung, op basis van eigen onderzoeken.

Meerkat en Periscope

Hard- en softwarematig lijkt de S6 Edge+ sterk op zijn oudere Galaxy S6-broertjes. Zo is het scherm weliswaar iets groter, maar bevat het dezelfde QuadHD-resolutie en is de camera zo goed als identiek. Wel een grappige toevoeging aan de software van de camera is de ‘live-opname’, waarmee je direct video’s streamt naar het internet. Daarmee speelt Samsung in op de trend die applicaties als Meerkat en Periscope hebben gezet.

Lees ook: Waarom Periscope beter is dan Meerkat (en de rest)

Ook heeft Samsung gezorgd voor betere accessoires, waarbij de speciale ‘Fast Charger’ in positieve zin opvalt. In 90 minuten is je telefoon weer volledig opgeladen.

De adviesprijs is nog onbekend, maar hou rekening met pijn in de portemonnee wanneer je de S6 Edge+ aanschaft. Op 4 september ligt ’ie in de winkels.

UPDATE: het toestel gaat, hou je vast, 799 euro kosten voor de 32 GB-editie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy S6 Edge+ gepresenteerd
Sluiten