Esther Zandberg
Esther Zandberg Tech 14 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Robot leert zichzelf pannenkoeken maken (of pizza)

Soms kom je thuis na een lang dag werken en is het gewoon heerlijk als je even niet ook nog hoeft te koken. Gewoon dat iemand een paar lekkere dampende pannenkoeken op tafel zet of een heerlijke versgebakken pizza. Maar het wachten is voorbij! Onderzoekers uit Bremen werken namelijk aan een robot die dit allemaal kan realiseren.

Wikihow

Robot PR2, zoals het prototype heet, kan zichzelf namelijk leren bakken. De robot zoekt de gewenste recepten op internet en leert ze vervolgens te maken. PR2 haalt zijn inspiratie vooral uit de website Wikhow, een database waar onder andere recepten te vinden zijn.

Database

PR2 is onderdeel van het project Robothow waarin de onderzoekers hun robots allerlei handelingen leren. Deze handelingen worden vervolgens opgeslagen in een database. Eén robot leert zo een bepaalde handeling, maar de andere kunnen vervolgens gebruik maken van deze kennis.

Lees ook: Liftende robot door vandalen in elkaar geslagen

Handig! Hopelijk hoeven we over een aantal jaar niet meer zelf ploeterend na een lange dag in de keuken te staan. Zou jij wel een bakkende robot willen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.