Alrik de Jong
Alrik de Jong Tech 14 sep 2015 / 13:47 uur

Ook op FIFA 16 stelt Oranje niets meer voor

Alsof het niet al duidelijk genoeg was dat er van het Nederlandse voetbal weinig over is, gooit game-uitgever EA Sports nog eens extra zout op de wonde. De top 50 spelers van de populaire game FIFA 16 is uit en daar zit welgeteld nog maar één Nederlander bij. Juist, Arjen Robben.

Tekenend voor het Nederlandse voetbal is de vrije val op de ranglijst van Robin van Persie, die deze zomer van Manchester United verruild heeft voor Fenerbahçe. Vorig jaar stond hij nog elfde, nu is hij compleet uit de top 50 verdwenen. België heeft vier spelers in de top 50; Eden Hazard, Kevin De Bruyne, Thibaut Courtois en Vincent Kompany. Duitsland is inclusief de keeper vertegenwoordigd met bijna een compleet elftal.

Lees ook: Sterspelers FC Barcelona spelen potje FIFA  
Lees ook: Primeur: vrouw op cover FIFA 16

Lionel Messi blijft de hoogst gewaardeerde speler met 94 punten, op de voet gevolgd door Cristiano Ronaldo (93). Arjen Robben staat gedeeld op de derde plek met 90 punten. De complete top 50 vind je hier.

De voetbalgame komt op 24 september voor de pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One uit.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=JRDukMbSfGA

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ook op FIFA 16 stelt Oranje niets meer voor
Sluiten