Alrik de Jong
Alrik de Jong Tech 15 sep 2015 / 18:25 uur

Nederland: Als EU-voorzitter internet veiliger maken

Een veiliger internet wordt één van de grote doelen van Nederland als voorzitter van de Europese Unie volgend jaar. Dat staat in de plannen voor 2016 van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Meer dan veertig landen hebben zich intussen al aangemeld voor deelname aan het Global Forum on Cyber Expertise. Dit is een mondiaal platform voor uitwisseling van kennis en ervaring op het gebied van cyberveiligheid en cybercriminaliteit. Het werd recent voorgesteld op de Global Conference on Cyber Space in Den Haag. Het secretariaat zit daar inmiddels ook.

Lees ook: Eén op de drie kinderen wil internetpolitie

Volgens het ministerie zal 2016 op cybergebied in het teken staan van meer alertheid van internetgebruikers en het goed melden en afhandelen van lekken in hard- en software. Ook is er veel aandacht voor de (verdere) ontwikkeling van Computer Security Incident Response Teams (CSIRTs), teams die snel op incidenten kunnen reageren.

Zoals bekend komt er in Nederland een meldplicht voor digitale veiligheidsincidenten bij vitale bedrijven en instellingen (elektriciteit, gas, drinkwater, telecom, financiën, rijksoverheid).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederland: Als EU-voorzitter internet veiliger maken
Sluiten