Alrik de Jong
Alrik de Jong Tech 29 sep 2015 / 07:30 uur

Merkel: Facebook, doe wat aan racistische berichten

De Duitse Bondskanselier Angela Merkel heeft Facebook-oprichter Mark Zuckerberg vriendelijk doch dringend verzocht zo snel mogelijk iets te doen aan de massale racistische uitlatingen op Facebook. Dat meldt Bloomberg.

De twee ontmoetten elkaar afgelopen weekend tijdens een VN-bijeenkomst in New York, waar Merkel zich rechtstreeks richtte tot Zuckerberg. Bloomberg ving het gesprek op, doordat er een microfoon open stond. „Werken jullie er nou aan?”, vroeg Merkel. „Ja”, antwoordde Zuckerberg. „We moeten er nog meer aan gaan werken.”

Lees ook: Door heel het land worden opvanglocaties beklad

Begin september nam de Duitse regering voor het eerst contact op met Facebook. Merkel is bezorgd over de toon van het vluchtelingendebat en de invloed van fanatiekelingen die Facebook als podium gebruiken.

De social media-gigant heeft nu aangegeven samen te gaan werken met de Duitse internetwaakhond. „We zien de noodzaak in om nauw met de Duitse overheid samen te werken op dit terrein", aldus een Facebook-woordvoerder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Merkel: Facebook, doe wat aan racistische berichten
Sluiten