Ger de Gram
Ger de Gram Tech 14 sep 2015 / 13:47 uur

LG G4: IJzersterk met mooie look-and-feel

Een telefoon met een achterkant van leer. Het klinkt gek en dat is het ook. Metro checkte het nieuwe vlaggenschip van Zuid-Koreaanse fabrikant LG. De LG G4 heeft indrukwekkende hardware, een ijzersterke camera maar bovenal een stijlvol design.

Met de introductie van de LG G4 lijkt LG wat te willen zeggen. Niet langer draait het bij een smartphone om specificaties of wereldschokkende nieuwe software, maar om de algehele look-and-feel. Waarom? Anno 2015 is eigenlijk geen enkele nieuwe smartphone meer echt beroerd van kwaliteit en dus moet je je als fabrikant onderscheiden.

LG doet dat door de nieuwe G4 te voorzien van een lederen achterkant. Glas, metaal en kunststof kennen we al, maar het is voor het eerst dat een smartphonefabrikant leer gebruikt als materiaal voor een smartphone. De zogenoemde ‘backcover’ is er in bruin, rood of zwart en moet de G4 een luxueuze uitstraling geven.

Dat lukt zeker, maar het zorgt er ook voor dat de LG G4 een relatief hoge adviesprijs heeft meegekregen. Met 700 euro is deze concurrent van de iPhone 6 en Samsung Galaxy S6 Edge geen goedkope telefoon. Mocht je het lederen aspect overigens niet mooi vinden, is er ook een model met kunststof achterkant beschikbaar, die voor vijf tientjes minder in de winkels ligt.

De G4 heeft verder een hoekig design, waardoor deze grote smartphone (het display is 5,5 inch) niet echt lekker in de hand ligt, al compenseert de fysieke knop op (alweer) de achterkant wel het nodige. Daar net iets boven zit een hele sterke camerasensor van 16 megapixel die zelfs in de avonduren erg goede foto’s en video’s schiet (!).

De smartphone draait op de nieuwste versie van Android met daar over heen een uiterst overzichtelijke schil van LG waarvan de vormgeving vooral veel rust uitstraalt. Bovendien biedt de G4 met Smart Bulletin een handig overzicht van zo’n beetje alles waar jij mee bezig bent. Denk daarbij aan het aantal stappen dat je zet, maar ook welke muziek je luistert, wat er in je agenda staat en waar je je bevindt.

Lees ook: Review: HTC One M9 – lichte verbeteringen

Het zorgt ervoor dat de LG G4 een complete telefoon is waar je zeker veel plezier aan kunt beleven. En dan ook nog eens vrij lang, want de accu gaat volledig opgeladen zeker twee dagen mee. Goed gedaan door LG!

De LG G4 is vanaf heden verkrijgbaar.

Pluspunten

+ Lederen achterkant
+ Camera
+ Interne hardware

Minpunten

– Duur
– Design

Reageer op artikel:
LG G4: IJzersterk met mooie look-and-feel
Sluiten