Alrik de Jong
Alrik de Jong Tech 27 sep 2015 / 15:45 uur

iPhone met magneet opladen via je logo

iPhones kunnen in de toekomst opgeladen worden via inductie. Dat gebeurt mogelijk via het logo op de achterkant van de telefoons. Volgens Forbes heeft Apple onlangs patent laten leggen op een constructie met magneten die draadloos opladen mogelijk maakt.

Uit het patent blijkt dat een apparaat van Apple, zoals de iPhone maar ook de iPad, op een speciaal apparaat gelegd moet worden. Via magneten wordt er gezorgd dat het op te laden apparaat precies goed ligt. Als dat gebeurt is, kan de accu opgeladen worden.

Lees ook: Robot in de rij voor nieuwe iPhone
Lees ook: Dit moet je weten over de nieuwe iPhone 6s

De Watch is het eerste apparaat van Apple dat via inductie opgeladen kan worden. Het Amerikaanse bedrijf hoopt de techniek te kunnen gebruiken voor alle mobiele apparaten, dus ook MacBooks en andere ‘grotere’ devices.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone met magneet opladen via je logo
Sluiten