D. van Aken
D. van Aken Tech 24 sep 2015 / 16:31 uur

Er staat een robot in de rij voor de nieuwe iPhone

Het zijn inmiddels bekende beelden wanneer er een nieuwe iPhone op de markt komt: fans die in lange rijen voor een Apple Store bivakkeren. Maar nog nooit zagen wij een robot in de rij staan zoals nu in Australië het geval is.

IPad

Niet iedereen heeft tijd en zin om dagenlang in een rij te liggen in afwachting van de nieuwe iPhone. Daarom zijn er bijvoorbeeld Applefans die mensen betalen om hun plekje in de rij veilig te stellen. Maar Lucy Kelly uit Sydney heeft wel een heel slimme oplossing gevonden. Zij heeft een robot in de rij gezet.

De robot heet ook Lucy en is een iPad die op een soort van Segway is bevestigd. Op het scherm is het hoofd van Kelly te zien waarmee je kan communiceren. De robot verblijft tijdens de nacht in een tentje waar hij ook opgeladen kan worden.

Meer robots

Terwijl iedereen in weer en wind moet wachten op de nieuwe iPhone, zit Kelly dus ondertussen lekker warmpjes op kantoor. Zij werkt voor Atomic 212, het bedrijf dat in totaal zes van deze robots heeft gebouwd. De directeur van het bedrijf gebruikt ze bijvoorbeeld om vergaderingen bij te wonen terwijl hij op zakenreis.

De iPhone 6S en de iPhone 6S Plus liggen vanaf vrijdag in de winkel. Australië is, door het tijdsverschil, het eerste land waar ze te koop zijn. Robot Lucy is niet de eerste in de rij. Er kampeert een vrouw al 17 dagen in de rij. De iPhone 6S zal later dit jaar pas in Nederland beschikbaar zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Er staat een robot in de rij voor de nieuwe iPhone
Sluiten