Puck Roest
Puck Roest Tech 14 sep 2015 / 13:47 uur

Dit moet je weten over de nieuwe iPhone 6s

Apple heeft tijdens het september-event zoals verwacht de nieuwe iPhone 6s en iPhone 6s Plus gepresenteerd. Maar wat is nu werkelijk het verschil met de voorganger?
De smartphones zien er van buiten vrijwel identiek uit, maar van binnen zijn ze een stuk geavanceerder dan hun voorgangers. De meest in het oog springende vernieuwing aan de nieuwe iPhones is 3D Touch, de opvolger van multitouch. Met die techniek kun je voortaan meerder acties uitvoeren met je vingers. Als je langer of harder op het scherm drukt, krijg je verschillende snelkoppelingen, opties en informatie voorgeschoteld.

Lees ook: Apple onthult iPad Pro en Apple Pencil

Rosé goud

Een tweede vernieuwing is het materiaal waarvan de iPhones zijn gemaakt. Volgens Apple is dit hetzelfde soort aluminium als in de ruimtevaart wordt gebruikt. De iPhone is daardoor harder en krasbestendiger. Verder is er een vierde kleur aan het arsenaal toegevoegd: rosé goud.

Een betere camera

Apple heeft onder dat extra stevige aluminium een nieuwe processor gestopt, de A9. De nieuwe chip is volgens de iPhonemaker zo’n 70 procent sneller dan zijn voorganger. Daarnaast zijn de camera’s onder handen genomen. De hoofdcamera is nog steeds een 12 megapixel-camera, maar wel eentje met een betere sensor. Volgens Apple zijn foto’s genomen met de iPhone 6s of 6s Plus aanzienlijk beter dan de foto’s van eerdere iPhones. Vooral details zouden beter tot hun recht komen.Lees ook: Zo goed is het bereik op je iPhone echt

De nieuwe iPhones krijgen hetzelfde prijskaartje als de huidige iPhone 6 en 6 Plus die op hun beurt zo’n 100 euro goedkoper worden. In Nederland komen de nieuwe iPhones ergens in het najaar op de markt.

https://www.youtube.com/watch?v=cSTEB8cdQwo

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit moet je weten over de nieuwe iPhone 6s
Sluiten