Esther Zandberg
Esther Zandberg Tech 14 sep 2015 / 21:41 uur

Digitaal detoxkamp voor kinderen in Zuid-Korea

Zuid-Korea staat met stipt op één als het gaat om internetverslaafden in het land. Twee miljoen mensen, waaronder veel kinderen, kunnen hun ogen niet van het scherm afhouden. Om vooral de kleintjes het digitale gedrag af te leren zijn er speciale digitale detox kampen opgezet.

Probleem

Volgens ABC News ziet de regering de computerverslaving als een serieus probleem. Daarom is er een bedrag uitgetrokken om vooral de jongeren van hun verslaving af te houden. Tijdens een kamp van twaalf dagen moeten de jongeren allerlei opdrachten uitvoeren om van hun verslaving af te komen. Ook moet de smartphone, tablet en computer ingeleverd worden bij aankomst.

Tien uur per dag

De 18-jarige Kyle Won is één van de jongeren met een serieuze verslaving. Zijn moeder heeft hem opgegeven voor het kamp. ,,Kyle spendeert namelijk zo’n tien uur per dag achter de computer. Hij is gestrest en erg agressief tegenover mensen geworden", zo vertelt zijn moeder. Hij was de beste van zijn klas maar haalt nu alleen maar onvoldoendes omdat hij zoveel achter de computer zit."

Bootcamp

Door een speciale bootcamp tijdens het kamp leren de jongeren het digitale gebruik te verminderen. Ook worden speciale coaches ingezet om met de jongeren in gesprek te gaan. ,,We leren ze methodes om hun gebruik te verminderen en hun emoties onder controle te houden”, zo laat één van de coaches, Shim Yong Chool, weten. Ook wordt de oorzaak van de verslaving achterhaald.

Lees ook: Zuid-Koreaanse tiener verdient geld met eten

1 op 10

In Zuid-Korea is één op de 10 kinderen verslaafd aan het gebruik van de computer. Zuid-Korea is dan ook wereldwijd het land met de meeste internetaansluitingen en de goedkoopste verbinding.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Digitaal detoxkamp voor kinderen in Zuid-Korea
Sluiten