Alrik de Jong
Alrik de Jong Tech 1 sep 2015 / 08:30 uur

‘Apple wil à la Netflix zelf series en films maken’

Apple heeft ambities om de concurrentie met bedrijven als Netflix aan te gaan door ook zelf televisieseries en films te gaan produceren. Dat meldt Variety.

Volgens insiders is het bedrijf in gesprek met de grote jongens in Hollywood om de mogelijkheden voor een productiebedrijf te onderzoeken. Apple zou op zijn langverwachte streamingdienst zelfgemaakte langlopende series willen aanbieden, zoals ook Netflix en Amazon dat doen. Het is niet duidelijk of Apple zich wil richten op tv-series, films of beide.

Lees ook: Metro doet dé test: Apple Music vs Spotify
Lees ook: ‘Apple wil eigen auto testen’

Apple heeft naar eigen zeggen de ambitie om de wereld van televisiekijken te veranderen, maar die plannen verlopen allerminst soepel. Momenteel voert het techbedrijf moeizame gesprekken met televisiezenders om hen ervan te overtuigen hun kanaal te laten streamen op Apple TV. Apple meldde eerder dat het bedrijf het pas de moeite waard vindt de nieuwe dienst te lanceren als de meeste grote televisieaanbieders meewerken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple wil à la Netflix zelf series en films maken’
Sluiten