Alrik de Jong
Alrik de Jong Tech 25 aug 2015 / 12:41 uur

’s Werelds oudste wombat zoekt liefde op Tinder

De bijna 30-jarige Patrick, voor zover men weet de oudste wombat ter wereld, heeft sinds deze week een account op de datingapp Tinder. Dat meldt nieuwssite ABC. Het veel te vriendelijke buideldier zoekt al jaren een geliefde, maar hij is niet agressief genoeg.

„Normaal gesproken zijn mannelijke wombats zeer agressief tegen vrouwtjes. Patrick is juist heel beleefd tegen ze, waardoor vrouwtjes hem niet moeten", aldus Julia Leonard, eigenaar van Ballarat Wildlife Park’s, het thuis van Patrick.

Lees ook: Vrouw reageert briljant op botte afwijzing Tinder-date

De matches op Tinder komen traag op gang. „Dat zegt niets. Op Facebook duurde het het ook even, maar de pagina van Patrick heeft inmiddels meer dan 30.000 volgers." Julia acht de kans klein dat Patrick ooit nog een vrouwtje krijgt. „Het Tinderprofiel is natuurlijk een grap, al zouden we hem weleens een vrouwtje gunnen. Aan de andere kant: relaties zijn nogal gecompliceerd als je een mannetjeswombat bent. Vrouwtjes zijn behoorlijk veeleisend."

In gevangenschap worden wombats gemiddeld 15 tot 20 jaar oud. In het wild halen ze die leeftijd lang niet. Patrick wordt komend weekend 30 jaar. Dit wordt uitgebreid gevierd in Ballarat Wildlife Park’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
’s Werelds oudste wombat zoekt liefde op Tinder
Sluiten