Puck Roest
Puck Roest Tech 20 aug 2015 / 18:04 uur

Op Instagram wordt het minst gezeurd

Zie je het liefst een tijdlijn gevuld met positieve berichtjes? Dan kan je het beste gebruik maken van Instagram. De app waarmee je foto’s en filmpjes met je vrienden kunt delen, is het positiefste sociale netwerk. Reacties onder nieuwsartikelen op Facebook zijn het negatiefst.

Zo’n 50 procent van de berichten op Instagram is positief; slechts drie procent is negatief. Onder nieuwsverhalen op Facebook reageren gebruikers vaak negatief. Pinterest wordt vooral gebruikt voor ‘neutrale’ berichtjes. Dat blijkt uit onderzoek van Coosto.  Lees ook: Met dit Instagramfilter krijg je de meeste likes

Verschil mannen en vrouwen

Het onderzoek maakt ook onderscheid tussen mannen en vrouwen. Vrouwen gebruiken liever Instagram, Pinterest en Facebook, terwijl mannen zich willen profileren met LinkedIn, YouTube en via nieuwssites.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Op Instagram wordt het minst gezeurd
Sluiten