Bianca Brasser
Bianca Brasser Tech 27 aug 2015
Leestijd: 2 minuten

Baard langer? Jurkje kopen? App geeft advies

Wel of niet dat jurkje kopen? Baard eraf of toch nog even laten groeien? En is die ene foto wel geschikt als profielfoto? We dubben wat af. Maar voor twijfelaars die grote waarde hechten aan andermans mening, is er nu een hulpmiddel: donderdag wordt de app Grader gelanceerd.

Foto

Wie de mening van een ander wil horen, uploadt een foto van datgene wat beoordeeld moet worden. Andere gebruikers geven, als zij hier zin in hebben, de foto een cijfer van 1 tot 10. De twijfelaar ziet een gemiddelde score, maar ook wat vrouwen en mannen gemiddeld van de foto vinden en wat beoordelaars in verschillende leeftijdscategorieën ervan vinden.

„Je kunt tegenwoordig alles een cijfer geven, van restaurants tot boeken. Maar foto’s die via sociale media-kanalen gedeeld worden, kunnen vaak alleen beoordeeld worden in een reactie of door te liken", zegt Juriaan Karsten, oprichter van Grader.

800

Een te beperkte keuze, vond Karsten en dus begon hij zo’n acht maanden geleden aan het bouwen van Grader. In de afgelopen twee weken downloadde achthonderd mensen de app, nog voor de officiële lancering. „De meeste foto’s die nu worden gedeeld ter beoordeling zijn foto’s van eten, nieuwe kledingstukken en uiterlijk", zegt Karsten. „ Een van onze mannelijke gebruikers was benieuwd of zijn baard in de smaak viel. Deze look werd door vrouwen gemiddeld met een 5 beoordeeld. Zijn baard heeft hij niet meer laten groeien.”

Anoniem

Mensen die graag beoordelen, kunnen dat naar hartelust en anoniem doen via Grader. Om de beoordelaars niet te beïnvloeden, is vooraf niet te zien wat een ander van de foto vindt. Als de beoordelaar zijn cijfer heeft gegeven, ziet hij of zij wel hoe de gemiddelde andere stemmer over de foto denkt.

De app is op dit moment alleen beschikbaar voor IOS-gebruikers, een Androidversie zal later volgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Baard langer? Jurkje kopen? App geeft advies
Sluiten