Thomas Stevens
Thomas Stevens Tech 8 jul 2015 / 18:20 uur

Massaontslag bij Microsoft: 7800 banen op de tocht

Het zijn moeilijke tijden voor Microsoft. Het bedrijf kondigde woensdag aan 7800 van zijn ruim 120.000 arbeidsplaatsen te schrappen. Het merendeel van de banen gaat verloren in de telefoontak van het concern. Microsoft neemt deze afdeling van het bedrijf volledig op de schop. De kosten van de reorganisatie bedragen tussen de 750 en 850 miljoen dollar. Dat meldde BBC News.

Mobiele flater

Op de mobiele telefoonmarkt wist Microsoft nooit echt voet aan de grond te krijgen. Ondanks de overname van Nokia in 2013, waarmee 5,4 miljard dollar was gemoeid, kon het bedrijf geen vuist maken tegen Apple en Samsung. In totaal schrijft Microsoft 7,6 miljard dollar (6,9 miljard euro) af op de divisie.

Lees ook: Autistische werknemer steeds meer in trek

De aangekondigde reorganisatie maakt deel uit van een grotere herstructurering bij Microsoft. Vorige maand liet topman Satya Nadella weten de focus van het bedrijf te verplaatsen en verschillende bedrijfstakken los te laten. Een jaar geleden kondigde de softwarefabrikant al aan 18.000 banen te schrappen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Massaontslag bij Microsoft: 7800 banen op de tocht
Sluiten