Ger de Gram
Ger de Gram Tech 2 jul 2015 / 14:08 uur

Deze smartphones mogen gejat worden op vakantie

Een smartphone hebben is leuk, maar je moet er niet aan denken dat ‘ie kapot gaat of gejat wordt. Ga jij binnenkort op vakantie en wil je daarom die dure iPhone 6 of Samsung Galaxy liever thuis laten? Hieronder vind je de ideale reserve-telefoons.

HONOR Holly

HONOR is een submerk van het Chinese Huawei en maakt telefoons met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. De HONOR Holly, een 5 inch smartphone met een adviesprijs van 139 euro, is daar geen uitzondering op. Het toestel draait op een vrij recente versie van Android, heeft een aardige 8 megapixelcamera en is met de ondersteuning van het razendsnelle 4G-netwerk ook nog eens klaar voor de toekomst. Het goedkope design en de matige bouwkwaliteit moet je voor dat geld maar op de koop toe nemen.

Microsoft Lumia 435

Een smartphone van nog geen 70 euro. Softwaregigant Microsoft krijgt het voor elkaar. Kregen ze vorig jaar nog de handjes op elkaar voor de Lumia 535 is dat deze keer het geval voor de Lumia 435. Op internet is deze kleine unit al te koop voor 66 euro. Daarvoor krijg je een basic toestel dat draait op Windows Phone en genoeg power in zijn donder heeft om al jouw favoriete apps te kunnen draaien. Zolang dat maar geen zware grafische games of high tech-programma’s zijn, dan.

KAZAM 440L Trooper

Dikke kans dat jullie nog nooit van het Engels merk KAZAM gehoord hebben. Deze nieuwe speler op de Nederlandse smartphonemarkt bestaat pas een jaartje of twee en is opgericht door een aantal oud-medewerkers van HTC. KAZAM focust zich vooral op een extreem goed service. Zo wordt in het eerste jaar van aanschaf je scherm gratis vervangen wanneer er een barst in zit en heb je standaard drie jaar garantie. Een van de eerste wapenfeiten van de Engelsen is de 440L Trooper. Een goedkope en lekker compacte 4 inch telefoon met een fris design, degelijke specificaties en Android als besturingssysteem. Erg fijn. En met 86 euro is het met recht een koopje.

Sony Xperia M4 Aqua

Oké, met een hoge adviesprijs van 299 euro lijkt de Sony Xperia M4 Aqua misschien een gekke keuze voor een ‘reserve-telefoon’ , maar daar hebben we dan ook een aantal goede redenen voor. Zo is de Xperia M4 Aqua – de naam zegt het al een beetje – water- en stofbestendig. En dat is natuurlijk ideaal wanneer je op vakantie foto’s en video’s op en om het strand wil maken. Dat doe je dan met een erg goede 13 megapixelcamera die ook in de avonduren zijn mannetje staat. Bovendien heeft deze gadget een razendsnelle octa-core processor en de look-and-feel van een dure high-end smartphone. Gevolg: met deze Xperia M4 Aqua kun je ook gewoon als je weer thuis bent over straat lopen. Het toestel is er in zwart, wit en ‘koraal’. Welke kleur dat precies is, mogen jullie zelf raden.

Tip: koop een oude telefoon

In de wereld van de smartphones is er een ding zeker: binnen een jaar is er al een opvolger van de telefoon die jij in je broekzak hebt zitten. Kijk maar eens naar de Samsung Galaxy S-lijn, waar inmiddels zes edities van op de markt zijn verschenen. Nu kun je ieder jaar trouw de nieuwste versie aanschaffen, maar waarom zou je niet eens Samsung Galaxy S5 nemen, in plaats van de S6? Vorig jaar was een mobiel ook al snel, had ‘ie een goede accu en kon je er prima me whatsappen. Je bent dan weliswaar niet de allerhipste figuur op aarde, maar bespaart wel ontzettend veel euro’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze smartphones mogen gejat worden op vakantie
Sluiten