Alrik de Jong
Alrik de Jong Tech 19 jun 2015 / 17:14 uur

WikiLeaks komt met geheime informatie Saudi-Arabië

De site WikiLeaks heeft vrijdag 60.000 vertrouwelijke diplomatieke boodschappen gepubliceerd die vanuit Saudi-Arabië werden verstuurd. In de komende weken komen daar nog een half miljoen berichten bij, meldt de site. Het gaat vooral om e-mails van het Saudische ministerie van Buitenlandse Zaken en vertrouwelijke rapporten van de Saudische overheid.

WikiLeaks begon in 2010 met het publiceren van onderschepte berichten van Amerikaanse diplomaten. De man achter deze publicatie van vertrouwelijke informatie is de Australische WikiLeaks-oprichter Julian Assange. Het is vrijdag precies drie jaar geleden dat zijn toevlucht nam tot de ambassade van Ecuador in Londen, uit vrees te worden gearresteerd. Hij zit daar nog steeds.

Lees ook: WikiLeaks zet gehele Sony-hack online

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WikiLeaks komt met geheime informatie Saudi-Arabië
Sluiten