Wetenschappers maken batterijen van bomen
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.metronieuws.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2015%2F06%2F59e27a70a9d374cec95f4dbd1aea8e9b-1433191955.jpg)
Zweedse en Amerikaanse wetenschappers hebben ontdekt dat je batterijen van bomen kunt maken. De elastische accu wordt gemaakt uit het sap uit bomen en kan veel beter tegen schokken. “het resultaat is een batterij die sterk, zacht en licht is”, vertelt één van de wetenschappers aan The Mirror.
Boomvezels
Het maken van de natuurlijke batterij begint met het dunner maken van boomvezels, om ze beter te bewerken. Het celweefsel wordt opgelost, bevroren en vries gedroogd, zodat er uiteindelijk een materiaal ontstaat dat is te vergelijken met het schuim in een matras.
Lees ook: Je kunt nu je batterij opladen door te masturberen
Flexibel
Als het materiaal af is kan het worden bewerkt met elektroden, zodat het energie kan bewaren. Het materiaal is zo flexibel dat je één vierkante decimeter weefsel zelfs over de lengte van een voetbalveld kan spannen. Dat brengt veel voordelen met zich mee, vooral voor nieuwe technologie. “Buigzame elektronica bestond natuurlijk al, maar niet zo ongevoelig voor schokken en stoten.”