Sophie Moerman
Sophie Moerman Tech 1 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

Wetenschappers maken batterijen van bomen

Zweedse en Amerikaanse wetenschappers hebben ontdekt dat je batterijen van bomen kunt maken. De elastische accu wordt gemaakt uit het sap uit bomen en kan veel beter tegen schokken. “het resultaat is een batterij die sterk, zacht en licht is”, vertelt één van de wetenschappers aan The Mirror.

Boomvezels

Het maken van de natuurlijke batterij begint met het dunner maken van boomvezels, om ze beter te bewerken. Het celweefsel wordt opgelost, bevroren en vries gedroogd, zodat er uiteindelijk een materiaal ontstaat dat is te vergelijken met het schuim in een matras.

Lees ook: Je kunt nu je batterij opladen door te masturberen

Flexibel

Als het materiaal af is kan het worden bewerkt met elektroden, zodat het energie kan bewaren. Het materiaal is zo flexibel dat je één vierkante decimeter weefsel zelfs over de lengte van een voetbalveld kan spannen. Dat brengt veel voordelen met zich mee, vooral voor nieuwe technologie. “Buigzame elektronica bestond natuurlijk al, maar niet zo ongevoelig voor schokken en stoten.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wetenschappers maken batterijen van bomen
Sluiten