Redactie Metro
Redactie Metro Tech 22 mei 2015

Metro nu ook te lezen op je smartwatch

De smartwatch staat op het punt de wereld te veroveren en Metro springt in op deze ontwikkeling met de nieuwe Metro Smartwatch-app die samen met ASUS is ontwikkeld. Daarmee heb je het laatste nieuws altijd bij de hand.

De Android-app geeft notificaties op je horloge als er nieuwsupdates binnenkomen. Een kleine trilling bij je pols laat weten dat er nieuwe artikelen zijn. Berichten zijn direct te lezen, maar het is ook mogelijk artikelen op te slaan om ze later nog eens terug kijken op je telefoon. De besturing is erg intuïtief op de ZenWatch. Door naar boven te swipen scroll je door een bericht en met een veeg naar links of recht wissel je tussen de artikelen.

Dankzij de app blijf je op de hoogte van het laatste nieuws zonder dat je de hele tijd je telefoon uit je broekzak hoeft te vissen. Pas als je meer achtergronden wilt lezen, heb je je smartphone nodig. Daar zijn dan ook je opgeslagen berichten te vinden in ‘Mijn favorieten’.

Lees ook het artikel op Androidworld: Metro komt met Smartwatch

De Zenwatch presenteert de berichten op een lekker helder oled-beeldscherm, waardoor hij ook buiten goed is af te lezen. Dankzij de lederen band en de roestvrijstalen behuizing oogt het slimme klokje een stuk chiquer dan de meeste andere smartwatches op de markt. Zelfs bij een net pak zal deze gadget niet misstaan.

Of de smartwatch zal aanslaan bij het grote publiek zal voornamelijk afhangen van de hoeveelheid beschikbare apps voor het apparaat. De Asus ZenWatch zet daar dankzij het Nederlandse nieuws in de Metro app een belangrijke stap in en voegt zo een belangrijke extra functie toe aan deze relatief nieuwe gadget.

De Metro Smartwatch app is beschikbaar voor Android en gratis te downloaden in de Google Play Store.Download hier direct

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Metro nu ook te lezen op je smartwatch
Sluiten