Eefje van Son
Eefje van Son Tech 3 mei 2015 / 13:27 uur

De meest opgezochte producten op Google per land

Landen stereotyperen, we doen het allemaal. Bij Duitsland denken we aan bier, bij Nederland aan kaas, bij Turkije aan tapijten en bij Japan aan de nieuwste elektronica. Maar zijn dit ook daadwerkelijk de dingen waar mensen in dat land naar op zoek zijn? Dat schijnt volgens de website Fixr.com niet zo te zijn.

Eerder deze maand stelde de website een kaart samen van de wereld met per land de objecten die het meest op Google opgezocht zijn. Aan de hand van de zoekterm ‘Hoeveel kost X in een land’ kwam Fixr.com op de resultaten. Denk jij dat de inwoners van Rusland op Google zitten voor de beste wodka? Dan heb je het mis. De Russen willen juist graag weten hoeveel een MIG vliegtuig kost.

Fascinerend

Hoewel de resultaten verreweg van wetenschappelijk zijn, de website heeft namelijk alleen gebruik gemaakt van de geschiedenis van de gebruiker, de tijd van het zoeken en de plaats, zeggen de resultaten natuurlijk wel het een en ander over een land. Twee andere fascinerende resultaten zijn onder andere dat mensen in Brazilië willen weten hoeveel een prostituee kost en mensen in Zuid-Korea hoeveel je voor een neuscorrectie betaalt. In Nederland wordt daarentegen het meeste heel braaf opgezocht hoeveel het kost om te studeren.

Bekijk de kaarten van de andere werelddelen hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De meest opgezochte producten op Google per land
Sluiten