Metro en ANP
Metro en ANP Tech 8 apr 2015

Witte Huis ontkent nieuwe hack

De hack op het Witte Huis waarover CNN dinsdagavond berichtte, is niet nieuw. Volgens het Witte Huis vond de hack vorig jaar plaats en is de computerinbraak ook openbaar gemaakt door de Amerikaanse overheid.

Speculatie nieuwe gevolgen

Volgens het Witte Huis is er sprake van speculatie over nieuwe gevolgen van een hack op het niet-geheime systeem van de ambtswoning van president Barack Obama van vorig jaar. De woordvoerder ging niet in op de CNN-berichtgeving dat Russische hackers verantwoordelijk waren voor de aanval. Wel zei hij dat "dergelijke activiteit serieus wordt genomen” en "er direct maatregelen zijn genomen”.

De plaatsvervangend Nationaal Veiligheidsadviseur Benjamin Rhodes zegt tegenover CNN dat er geen vertrouwelijke informatie in gevaar is geweest of is aangetast. Bewust staat die informatie op een apart systeem. Zo wordt voorkomen dat geheime informatie in handen kan komen van hackers. Daarnaast, zo zegt Rhodes, worden de veiligheidsmaatregelen voor het niet-geheime systeem continu geüpdatet. Personeel wordt geleerd om ermee om te gaan alsof de gegevens kunnen worden gehackt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Witte Huis ontkent nieuwe hack
Sluiten