Jeroen Welling
Jeroen Welling Tech 16 apr 2015 / 20:40 uur

Wikileaks zet gehele Sony-hack online

Er is een nieuw hoofdstuk in de sage van de Sony-hack. Wikileaks heeft donderdag honderdduizenden emails en documenten die vorig jaar in de hack van de filmdivisie van Sony werden buitgemaakt online gezet.

Meer dan 170.000 emails en meer dan 30.000 andere documenten zijn nu doorzoekbaar in een archief.

Volgens Wikileaks-oprichter Julian Assange geven de documenten een aardig kijkje in de keuken van een "invloedrijke multinationale onderneming”. "Het is nieuwswaardig en staat in het centrum van een geopolitiek conflict”, zo verdedigt hij de publicatie. "Het hoort in het publieke domein en WikiLeaks zorgt ervoor dat dat zo blijft.”

Sony

“We zijn het absoluut niet eens met Wikileaks dat dit materiaal in het publieke domein thuishoort”, liet Sony in een reactie aan AP weten. Het bedrijf noemt Wikileaks medeplichtig.

Lees ook: Topvrouw Sony legt functie neer na hack

Door de hack kwam de filmdivisie van Sony in de problemen. Experts schatten dat het bedrijf inmiddels voor miljoenen aan schade geleden heeft door de gelekte informatie. Ook verloor het hoofd van Sony Pictures Entertainment, Amy Pascal, haar baan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wikileaks zet gehele Sony-hack online
Sluiten