Constance van Amstel
Constance van Amstel Tech 1 apr 2015 / 18:14 uur

1 april of niet? Netflix-knop op afstandsbediening

Update 1-4-2015: Netflix heeft vandaag niet heel hard 1 APRIL!! geroepen. We kunnen er dus vanuit gaan, dat de afstandsbediening met Netflix-knop er echt gaat komen. Zodra er meer informatie is over dit lumineuze idee, leest u dat uiteraard op metronieuws.nl

Netflix heeft een deal gesloten voor een speciale Netflix-knop op afstandsbedieningen van grote merken als Panasonic, Philips, Sony, Toshiba en Vestel. De zappers worden met ingang van deze maand geproduceerd op afstandsbedieningen van Smart TV’s, Blu-rayspelers en settopboxen.

Dit bericht bereikt de redactie van Metro woensdagmorgen. Omdat wij vandaag nog alerter zijn dan anders, denken wij natuurlijk meteen aan een 1-aprilgrap. Navraag bij Netflix levert ons echter enkel de bevestiging op dat het echt geen grap is. Het nieuws is zelfs bewust vandaag naar buiten gebracht om meer aandacht te generen. Dat is dan bij deze gelukt.

Toch zijn wij van Metro nog steeds niet overtuigd. Navraag bij de door de streamingsdienst genoemde electronicagiganten levert dan ook nog geen bevestiging op. Alleen Toshiba kan ons te woord staan en zij kunnen het bericht niet bevestigen.

LEES OOK: Gaan we in 2015 zwaaien en schreeuwen naar onze tv

Mocht het nieuws toch waar zijn, dan levert de knop grote voordelen op, aldus Bill Holmes, hoofd Business Development bij Netflix. "De nieuwe Netflix-knop op afstandsbedieningen in Europa zorgt ervoor dat Netflix kijken net zo gemakkelijk wordt als zappen op een standaard TV, waardoor onze kijkers nog sneller kunnen genieten van onze geweldige programmering,"

VS

Het is voor het eerst dat fabrikanten van consumentenelektronica apparaten met een Netflix-knop naar Europa verschepen. In de Verenigde Staten is een knop die directe toegang geeft tot Netflix al jaren aanwezig op afstandsbedieningen van Smart TV’s en Blu-rayspelers. De afstandsbedieningen zullen in Europa worden geleverd bij modellen die in 2015 zijn geproduceerd en bepaalde modellen uit 2014.

Wellicht later vandaag een update over dit wonderlijke nieuws uit de wereld van online video.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
1 april of niet? Netflix-knop op afstandsbediening
Sluiten