Alex Ringeling
Alex Ringeling Tech 9 mrt 2015 / 15:26 uur

Voorzitter commissie IT-falen overheid trapt in scam

Ton Elias (VVD), voorzitter van de commissie die afgelopen twee jaar ICT-falen bij de rijksoverheid onderzocht, is op een wel heel kneuterige manier in een phishingscam getrapt. Dit blijkt uit een Twitterconversatie die Tweede Kamerlid Elias had met Julie de Widt-Bakker van Microsoft.

Elias riep woedend over Twitter er niet van gediend te zijn meermaals per dag gebeld te worden door de softwaregigant, waarbij hij het bedrijf in een hashtag noemde. Dit trok de aandacht van communicatiemanager De Widt-Bakker, die de voorzitter van de ICT-commissie in één tweet wist uit te leggen dat zijn ICT-kennis misschien niet toereikend is voor zijn eerdere functie.

Elias laat zich echter niet van de wijs brengen door de terechtwijzing. Hij noemt de reacties op het niet herkennen van een overduidelijke scam ‘betweterig’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voorzitter commissie IT-falen overheid trapt in scam
Sluiten