D. van Aken
D. van Aken Tech 26 mrt 2015 / 15:00 uur

Twitter lanceert livestream-app Periscope

Twitter heeft donderdag de livestream-app Periscope gelanceerd. De app kan eigenlijk precies hetzelfde als wat Meerkat kan: video’s live via Twitter naar volgers streamen.

Na de release van de app Meerkat zette Twitter alle zeilen bij om mee te kunnen varen op de livestreamhype. Succes is te koop, in ieder geval voor Twitter. De microblog kocht deze maand Periscope, een start-up die zich bezigde met het bouwen van een livestream-app. En jawel, vandaag werd dus de officiële testversie van de app gelanceerd.

Lees ook: Dit zijn de plus- en minpunten van Meerkat en Periscope

Beperkingen voor Meerkat

Dat Meerkat gebruik maakt van de techniek van Twitter, zit het bedrijf niet lekker. Onlangs kondigde Twitter al maatregelen aan om het gebruik van Meerkat een beetje in te perken. Die beperkingen zullen de komende tijd waarschijnlijk ook niet minder worden nu het zelf met een livestream-app is gekomen.

Periscope is gratis te downloaden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twitter lanceert livestream-app Periscope
Sluiten