Metro
Metro Tech 27 mrt 2015 / 11:19 uur

‘Periscope is cool voor de #knolfans’

De strijd om het grote publiek tussen Meerkat en Twitter’s Periscope wordt beslist in het voordeel van… Periscope. Althans, dat denken techjournalisten Ger de Gram, Gijs Ettes en Job Halkes. Of de mensheid nu massaal aan het streamen slaat? Dat vragen ze zich wel af.

Lees ook: Waarom Periscope beter is dan Meerkat (en de rest)

Wat de verwachtingen qua livestreamen zijn volgens de experts:

Ger de Gram techjournalist Draadbreuk.nl

“Livestreamen is tof zolang het maar eenvoudig te doen is. Als je moet hannessen met ingewikkelde systemen heeft echt niemand er zin in. Toen ik Meerkat voor het eerst checkte was ik oprecht verbaasd. Dit is zo eenvoudig, daar wordt een mens blij van. En dan ga je het gebruiken.

Of we nu met zijn allen consequent ons leven live op internet gaan zetten weet ik niet, maar jongens: Enzo Knol is ook groot geworden met dat soort onzin, dus waarom niet? Periscope biedt de mogelijkheid streams naderhand te checken, wat wel cool is voor #knolfans maar mist dan een beetje magie van het ‘live kijken’. Anders gezegd: ga jij een live voetbalwedstrijd nog een keer in zijn geheel terugkijken?"

Gijs Ettes hoofdredacteur iPhoned.nl en AndroidPlanet.nl

“Meerkat heeft nu zo’n 300.000 gebruikers, maar eerlijk gezegd heb ik grotere verwachtingen van Periscope. Periscope werd ontwikkeld door een zelfstandig bedrijf, maar Twitter kocht de ontwikkelaar op voordat de app kon worden uitgebracht (naar verluidt voor een bedrag van 100 miljoen dollar). Het grote voordeel van Periscope is dat je streams kunt bewaren om ze later terug te kijken. Dat kan met Meerkat (nog) niet.

Bovendien heeft Twitter de mogelijkheden van Meerkat beperkt, waardoor de toegang tot veel gebruikersinformatie is ontzegd. Bedenker Ben Rubin heeft echter plannen om Meerkat ook zonder Twitter te laten werken."

Job Halkes techjournalist Metronieuws.nl

“De kracht van zowel Meerkat als Periscope is dat je heel makkelijk kunt streamen. Ze zijn eenvoudig in gebruik. Wie deze wedstrijd gaat winnen is lastig te voorspellen. Maar als ik mijn geld moet inzetten dan toch op Periscope. De app heeft net iets meer functionaliteiten en met een grote partij als Twitter ook een breder bereik. Je ziet nu al dat Twitter het Meerkat lastig maakt door toegang te blokkeren tot gegevens.

Hoeveel mensen dit soort apps gaan gebruiken is lastig te voorspellen. Ik zie nu vooral wijkagenten met Meerkat experimenteren. Leuk om te zien wat ze zoal de hele dag doen, maar of mensen massaal hun leven gaan filmen vraag ik me af."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Periscope is cool voor de #knolfans’
Sluiten