Jeroen Welling
Jeroen Welling Tech 5 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe Rock Band-game aangekondigd

Gameontwikkelaar Harmonix heeft donderdag een nieuwe titel in de Rock Band-reeks aankondigd. De nieuwe game gaat Rock Band 4 heten en moet in 2015 nog voor de Playstation 4 en de XboxOne uitkomen.

Het is inmiddels vier jaar geleden dat Rock Band 3 uitkwam, en in de tussentijd lijkt de populariteit van muziekgames á la Rock Band en Guitar Hero ver te zijn teruggevallen. Toch probeert Harmonix het nu opnieuw. Vorige maand hintte de ontwikkelaar al naar een nieuwe versie door opeens vier nieuwe nummers uit te brengen voor Rock Band 3.

Lees ook: Rock Band verdwijnt voor iPad en iPhone

Die nummers zijn straks ook in Rock Band 4 te spelen, net als alle andere nummers die voor Rock Band 3 al te downloaden waren. Daarmee begint de nieuwe Rock Band al met zo’n 2000 downloadbare liedjes. Ook zijn alle oude instrumenten weer te gebruiken voor Rock Band 4. Gameaccessoireontwikkelaar Mad Catz is wel bezig met nieuwe instrumenten, maar die zijn dus niet nodig voor hen die de oude apparaten nog staan hebben.

Lees ook: PowerUp – Rock Band developer koopt zichzelf

Ter illustratie, dit is hoe het is om de drums te spelen in Rock Band 3:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe Rock Band-game aangekondigd
Sluiten