Metro en ANP
Metro en ANP Tech 26 mrt 2015 / 19:05 uur

Meerkat haalt miljoeneninvesteringen op

Investeringsbedrijf Greylock Partners en een waslijst aan andere partijen steken miljoenen euro’s in Meerkat, een sinds kort populaire app waarmee je camerabeelden op de smartphone of tablet via internet kunt streamen. Volgens Meerkat-oprichter Ben Rubin gaat het om een totale investering van zo’n 14 miljoen dollar (ruim 12,8 miljoen euro).

Lees ook: Waarom Periscope beter is dan Meerkat (en de rest)

Meerkat werd eind februari gelanceerd en heeft inmiddels honderdduizenden gebruikers. Greylock neemt het grootste deel van het bedrag voor zijn rekening. TechCrunch merkt op dat diverse andere Meerkat-investeerders banden met Hollywood hebben, zoals acteur en zanger Jared Leto, Universal Music Group en Sound Ventures, het investeringsfonds van acteur Ashton Kutcher. "Hollywood is gek op Meerkat", concludeert de techsite.

Lees ook: Meerkat krijgt volwaardige Android-app

Donderdag werd ook de Meerkat-concurrent Periscope gelanceerd. De app van Twitter lijkt qua functionaliteit sterk op Meerkat. Een van de verschillen is dat livestreams bij Periscope ook na afloop kunnen worden teruggekeken. Periscope en Meerkat zijn vooralsnog alleen beschikbaar voor iOS, maar van beide apps zijn ook Android-versies in de maak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meerkat haalt miljoeneninvesteringen op
Sluiten