Astrid Ottens
Astrid Ottens Tech 9 mrt 2015 / 22:05 uur

Apple Watch nog niet meteen naar Nederland

De Apple Watch is vanaf 24 april leverbaar in negen landen, maar Nederland zit daar nog niet tussen. Het klokje zal eerst te koop zijn in onder meer de Verenigde Staten, Frankrijk en Engeland. Dat maakte topman Tim Cook van het technologieconcern vanavond bekend tijdens een persevenement in San Francisco. Wanneer het gadget bij ons in de schappen ligt, is nog niet bekend.

Verschillende uitvoeringen

Cook gaf tijdens het evenement meer prijs over de smartwatch, die vorig jaar al aan het publiek werd voorgesteld. Zo komen er drie verschillende uitvoeringen van het horloge. Die hebben allemaal grofweg dezelfde vormgeving, maar zijn gemaakt van andere materialen, bijvoorbeeld roestvrij staal en aluminium. Alle uitvoeringen zijn verkrijbaar in twee formaten, met een hoogte van 38 en 42 millimeter.

iPhone

Het apparaatje is uitgerust met een touchscreen en een digitale kroon waarmee de gebruiker kan scrollen en zoomen. De Apple Watch communiceert via Bluetooth en wifi met de iPhone van de drager, die dus wel een smartphone van Apple moet hebben. Met het horloge kan hij of zij onder meer notificaties ontvangen, oproepen beantwoorden, spraakopdrachten laten uitvoeren, de mp3-speler bedienen en e-mailberichten lezen.

Prijzen

De prijzen lopen sterk uiteen. Voor het goedkoopste model van het slimme horloge moet 349 dollar worden betaald, maar er is ook een Apple Watch van 18 karaats-goud die vanaf 10.000 dollar gaat kosten. Dit luxe model is maar op een beperkt aantal plekken te koop.

Lees ook: Apple toont trailer nieuw seizoen Game of Thrones

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Watch nog niet meteen naar Nederland
Sluiten