Metro en ANP
Metro en ANP Tech 11 mrt 2015 / 08:15 uur

9 op 10 mensen gebruikt dagelijks internet

Negen van de tien mensen maakt dagelijks gebruik van internet. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). We doen ook steeds meer via dit medium door snellere verbindingen, betere toegangsmogelijkheden en meer mobiele apparaten. Tien jaar terug was dat nog zeven op de tien.

Van shoppen, bankieren en de krant lezen tot tv kijken, het kan tegenwoordig allemaal via internet. Vooral ouderen hebben een inhaalslag gemaakt. Ruim 75 procent van de internetgebruikers van 65 tot 75 jaar gebruikte afgelopen jaar dagelijks internet om bijvoorbeeld te e-mailen of te bellen. Tien jaar eerder was dat nog 43 procent.

Mobiel

Mobiel internetten wordt ook gemeengoed. Huishoudens bezitten meestal meerdere apparaten, waarbij de laptop en smartphone de vaste computer verdringen.

Verder hebben online radio luisteren en tv kijken een grote vlucht genomen, meldt het statistiekbureau. Bijna twee derde van de internetgebruikers kiest er volgens de meest recente cijfers wel eens voor om programma’s te kijken wanneer het ze uitkomt. Ook de krant lezen gebeurt meer en meer digitaal. Al 59 procent leest het dagblad via het scherm.

Lees ook: Ruim de helft kinderen stuit online op porno

Online-shoppen/-bankieren

Daarnaast steeg de afgelopen tien jaar het aantal online-shoppers van 50 naar 77 procent. Reizen boeken en kleding kopen voeren hierbij nog stees de boventoon. Internetbankieren is met 86 procent zo goed als ingeburgerd.

Bij dit alles helpt dat de meeste huishoudens snel breedbandinternet hebben, aldus het CBS.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
9 op 10 mensen gebruikt dagelijks internet
Sluiten