Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Tech 11 feb 2015
Leestijd: 2 minuten

Zo stop je het afspelen van video’s op Facebook

Hoewel het automatisch afspelen van video’s in je nieuwsoverzicht op Facebook er misschien voor zorgt dat het gemakkelijker is de video’s bekijken, ervaren sommige gebruikers het als behoorlijk vervelend. Geef toe: niet elke video in je overzicht is voor jou even interessant.

Wanneer je er gek van wordt dat de video’s automatisch afspelen, biedt Metro uitkomst. Met een kleine aanpassing in je instellingen, is het probleem namelijk opgelost! Vanaf dat moment vind je de video’s ‘statisch’ terug in je nieuwsoverzicht.

Lees ook: Zo blokkeer je Candy Crush Soda Saga op Facebook

Bekijk hieronder wat je hiervoor moet doen. Eerst volgt een uitleg hoe je het automatisch afspelen van video’s uitschakelt op desktop, daarna volgt een uitleg voor mobiele gebruikers met android.

Desktop

Stap 1: Klik op het pijltje naar beneden

Wanneer je Facebook opent en zorgt dat je bent ingelogd, kun je rechtsbovenaan op het pijltje naar onder klikken. Hierna verschijnen verschillende opties.

Stap 2: Klik op instellingen

Klik op instellingen. Hierna kom je bij een overzicht met je algemene accountinstellingen.

Stap 3: Klik op video’s

Bij je algemene accountinstellingen zie je links een rij opties staan. Daar staat onder meer ‘video’s’ bij. Klik hierop.

Stap 4: Verander de instelling

Bij je video-instellingen kun je de standaard videokwaliteit aanpassen, maar ook het al dan niet automatisch afspelen van een video. Dat laatste is voor ons interessant. De instelling staat nu op ‘standaard’, deze dien je te veranderen in ‘uit’. Hierna zullen de video’s in je tijdlijn niet meer automatisch afspelen.

Mobiel (android)

Stap 1: Klik op ‘help en instellingen’

Open de Facebook-app en klik rechtsboven op de drie horizontale lijntjes (zonder het hoofdje ernaast!). Hierna opent het venster ‘help en instellingen’.

Stap 2: Klik op ‘appinstellingen’

Kies in de lijst met opties voor ‘appinstellingen’. Hierna zie je een overzicht met algemene instellingen.

Stap 3: Automatisch afspelen uitschakelen

Een van de opties in de lijst is ‘Video automatisch afspelen’. Deze staat op ‘aan’. Verander dit in ‘uit’. Hierna zullen de video’s zich niet meer automatisch afspelen in je tijdlijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo stop je het afspelen van video’s op Facebook
Sluiten