Metro en ANP
Metro en ANP Tech 26 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Toezichthouder VS voor internetneutraliteit

De Amerikaanse Federale Communicatie Commissie (FCC) heeft zich uitgesproken voor nieuwe regels, waardoor internet open voor iedereen blijft en internetverbindingen onpartijdig worden beheerd. Dat maakte de onafhankelijke overheidsinstelling donderdag bekend.

Lees ook: Obama wil netneutraliteit waarborgen

Met de nieuwe regels wordt onder meer voorkomen dat er kan worden betaald voor voorrang op het internet.

Elementaire levensbehoefte

President Barack Obama was al langer voorstander van zogeheten netneutraliteit. Hij wil providers zelfs behandelen als bedrijven die elementaire levensbehoeften leveren. Daardoor zou de overheid meer greep hebben op de internetaanbieders.

Netneutraliteit houdt in dat de snelheid van je internetverbinding niet wordt beïnvloed door de prioriteit die je provider aan verschillende soorten internetverkeer geeft. Hierdoor wordt alle data min of meer gelijk behandeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Toezichthouder VS voor internetneutraliteit
Sluiten