Metro en ANP
Metro en ANP Tech 27 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

TCA doet aangifte tegen UberPOP

Taxi Centrale Amsterdam (TCA) en de branchevereniging KNV Taxi hebben aangifte gedaan tegen UberPop. Ze willen dat de dat overheid ,,zo snel mogelijk actief gaat optreden tegen de illegale taxidienst”.

TCA en KNV Taxi gingen er vanuit dat de Inspectie Leefomgeving en Transport tegen UberPop zou optreden nadat de taxi-app vorig jaar door de rechter illegaal was verklaard. "Inmiddels zijn we zeven maanden verder en zien we dat er tot op heden niks is veranderd. Na een aantal boetes rijden er nog steeds illegale UberPop-chauffeurs in de grote steden.”

Ook de frustraties van chauffeurs beginnen steeds verder op te lopen, zeggen TCA en KNV Taxi. Afgelopen tijd waren er verschillende incidenten in Amsterdam en Utrecht. In de nacht van donderdag en vrijdag zijn nog enkele UberPop-chauffeurs klemgereden in de hoofdstad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
TCA doet aangifte tegen UberPOP
Sluiten