Jeroen Welling
Jeroen Welling Tech 24 feb 2015 / 15:53 uur

Nieuwe Pebble haalt $1,5 miljoen in 3 kwartier op

Smartwatch Pebble heeft dinsdag in ruim een kwartiertje 500.000 dollar aan crowdfund-investeringen voor de nieuwe versie van hun slimme polsklokje opgehaald op crowdfundwebsite Kickstarter.

Om 16:00 ging de campagne van start en rond 16:17 had Pebble het gevraagde bedrag al binnen. Iets na half vijf ging het bedrag al boven de één miljoen dollar, en tegen kwart voor vijf stond de teller al boven de 1,6 miljoen. In dit tempo is het goed denkbaar dat de smartwatch het meest gefinancierde project ooit wordt op Kickstarter.

Time

De nieuwe Pebble heet PebbleTime werd maandag aangekondigd en is onder meer voorzien van een kleurenscherm en een microfoontje. Het ding kost in de winkel 199 dollar en de eerste exemplaren moeten anno mei verscheept worden.

De eerste incarnatie van de Pebble haalde in 2012 ruim tien miljoen dollar op en is daarmee het op één na succesvolste project ooit op Kickstarter. Dat is ook de reden dat Pebble weer naar Kickstarter ging voor geld.

“We besloten om weer naar Kickstarter te gaan, en dat is een belangrijke keuze voor ons”, zei de CEO van Pebble tegen TechCrunch. “We begonnen met drie mensen aan dit ding (de eerste Pebble, red.) en we wisten dat het groot zou worden. De wereld had dat echter eerst nog niet door. Toen we vervolgens de opvolgers Pebble Time en Timeline gingen maken, besloten we om die als eerst beschikbaar te stellen aan de mensen die ons als eerste steunden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe Pebble haalt $1,5 miljoen in 3 kwartier op
Sluiten