Metro en ANP
Metro en ANP Tech 25 feb 2015 / 07:15 uur

Nederlander opgepakt voor stelen films

De Amerikaanse justitie heeft een 28-jarige man uit Delft aangeklaagd voor het stelen van films voordat ze officieel werden uitgebracht. De man zou met gestolen inloggegevens hebben ingebroken in de computers van een bedrijf dat werkt voor de filmstudio’s Sony, Paramount en Dreamworks.

De verdachte zou digitale kopieën hebben gestolen van How do you know (Sony) en Rango (Paramount), films die op dat moment nog niet waren uitgebracht, en van Megamind (Dreamworks), die wel al was verschenen.

Gehackt

Volgens het Openbaar Ministerie in Los Angeles heeft de Delftenaar een computer gehackt met de gebruikersnaam en wachtwoord van iemand anders. Die persoon zou een werknemer zijn bij een productiebedrijf dat werkt voor de grote filmstudio’s.

De Nederlander kan bij veroordeling vijf tot zeven jaar celstraf krijgen in de VS.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Nederlander opgepakt voor stelen films
Sluiten