Redactie Metro
Redactie Metro Tech 13 feb 2015

‘Nederland telt bijna miljoen Netflix-abonnees’

Nederland telt inmiddels 940.000 Netflix-abonnees en staat hiermee wereldwijd op de vijfde plek. Dit blijkt uit een onderzoek van de New York Times.

De Amerikanen gaan fier aan kop met 37,7 miljoen leden, gevolgd door Engeland (3,1 miljoen), Canada (ook 3,1 miljoen) en Zweden (1,1 miljoen). De Amerikaanse krant baseert zich op cijfers van marktonderzoeksbureau IHS en website Netflixable.

Zorgen over Popcorn Time

In 2017 zal de de streamingsdienst in zeker 200 landen beschikbaar zijn. In de VS kunnen abonnees kiezen uit een lijst van 8522 films en/of series, in Nederland uit 2127. Netflix deelt geen informatie over het aantal abonnees in afzonderlijke landen. Maar onlangs wel duidelijk door een brief die Netflix naar aandeelhouders heeft gestuurd dat het bedrijf zich zorgen maakt over de opkomst van de gratis streamingsdienst Popcorn Time.

Lees ook: Netflix zoekt Nederlander die tegen betaling tv-series wil kijken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Nederland telt bijna miljoen Netflix-abonnees’
Sluiten