Metro en ANP
Metro en ANP Tech 28 feb 2015 / 20:20 uur

Gegevens Uber-chauffeurs gestolen bij hack

Uber is afgelopen september het slachtoffer geweest van een hack. Dat heeft het bedrijf in een blogpost bekendgemaakt. Uber heeft aangifte gedaan van de diefstal van gegevens van ongeveer 50.000 taxichauffeurs.

Van de getroffen chauffeurs werden alleen de naam en het rijbewijsnummer gestolen, volgens Uber. Het gaat om chauffeurs uit meerdere staten van de VS. Of er ook gegevens van chauffeurs buiten de Verenigde Staten zijn buitgemaakt, is onduidelijk.

Lees ook: ”Uber is vooral gebakken lucht”

Uber zal de chauffeurs van wie de gegevens zijn gestolen persoonlijk op de hoogte stellen. Verder zegt het taxibedrijf dat er maatregelen zijn genomen om een nieuwe hack te voorkomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gegevens Uber-chauffeurs gestolen bij hack
Sluiten