Esther van den Helder
Esther van den Helder Tech 6 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Gamer slachtoffer van ‘Swatting’

De 27-jarige gamer Joshua Peters heeft de schrik van zijn leven gekregen. Voor de ogen van 60.000 mensen die naar een livestream keken waarop hij te zien was, werd hij het slachtoffer van ‘Swatting’, ook wel bekend als voor de grap een SWAT-team op iemand afsturen.

Een anonieme melder, belde de politie in Minnesota, waar Peters woont, en vertelde dat hij op zijn adres woonde. Hij verklaarde dat iemand zijn huisgenoot had neergeschoten en dat zij nu de wapens op hem hadden gericht. Net voor de verbinding werd verbroken waren en twee schoten te horen. Hulpdiensten gingen daarop met spoed naar de woning waar Peters nietsvermoedend zat te gamen.

Livestream

Een kwartiertje nadat Peters werd aangevallen door de agenten verscheen hij in tranen weer op de livestream. "De politie heeft mijn kleine broertje onder schot gehouden, omdat jullie mijn adres hier posten. Mijn familie heeft gevaar gelopen dankzij jullie."

Peters laat een dag na het incident aan The Guardian weten dat hij geen idee heeft wie dit ‘grapje’ met hem heeft uigehaald. De politie doet onderzoek naar de anonieme melder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Gamer slachtoffer van ‘Swatting’
Sluiten