Alex Ringeling
Alex Ringeling Tech 12 feb 2015

Gamer emotioneel na Swatting

De Amerikaanse gamer Joshua Peters, die tijdens zijn livestream over het spel Runescape op het platform Twitch het slachtoffer werd van ‘Swatting’, is allesbehalve blij met de ‘grap’ die werd uitgehaald. En terecht, zo blijkt uit zijn emotionele reactie die hij op YouTube plaatste. “Mijn broertje had doodgeschoten kunnen worden,” aldus de aangeslagen Peters.

Swatting

‘Swatting’ is een steeds vaker voorkomend probleem in de Verenigde Staten. Onverlaten bellen de alarmdiensten met een melding van een schietpartij op een bepaald adres, waarna de politie met groot materieel uitrukt, deuren intrapt en met getrokken wapens binnen komt. Dit terwijl er dus niets aan de hand is. Vooral bij beroemdheden komt het fenomeen nogal eens voor.

Schrik

Ook bij Peters dus, die onder de naam Koopatroopa878 livestreams online zet waarin hij het spel Runescape speelt, voorzien van commentaar. Na een telefoontje van een onbekende over een misdrijf in zijn woning, viel een tiental agenten binnen en bezorgden hem, zijn moeder en zijn kleine broertje de schrik van hun leven. De aangedane gamer doet in een videoboodschap zijn relaas.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Gamer emotioneel na Swatting
Sluiten