Alex Ringeling
Alex Ringeling Tech 26 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Facebook komt met ‘zelfmoordknop’

Facebook komt met een nieuwe feature op de website om te helpen met zelfmoordpreventie: een ‘zelfmoordknop’.

Lees ook: Jongen (17) achter ‘laser cat’-meme pleegt zelfmoord

Hulp

Met die knop zet u niet uw eigen account uit, maar hiermee kunnen anderen het bedrijf erop wijzen dat het wellicht niet zo goed gaat met uw geestelijke gesteldheid en dat u wel eens een einde aan uw leven zou kunnen gaan maken. Facebook werkt hiervoor samen met de universiteit van Washington en enkele welzijnsorganisaties.

Zelfmoordknop

Het werkt als volgt: als u vermoedt dat iemand wel eens rare dingen kan gaan doen, kunt u klikken op de ‘zelfmoordknop’. Facebook geeft degene over wie het gaat dan een melding, waar gevraagd wordt of het wel goed gaat. Ook biedt het bedrijf verschillende opties om hulpdiensten of de zelfmoordhulplijn in te schakelen. Ook worden er suggesties gegeven om leuke dingen te gaan doen, zoals bakken, tekenen, een wandeling maken of naar de bibliotheek gaan.

Lees ook: 12-jarige jongen pleegt zelfmoord om pesterijen omdat hij cheerleader is

Primeur

Facebook is al sinds 2011 bezig met zelfmoordpreventie, het is echter voor het eerst dat het direct wordt ingebouwd in de site.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Facebook komt met ‘zelfmoordknop’
Sluiten