Metro
Metro Tech 23 feb 2015 / 19:00 uur

Brein haalt Popcorn-sites offline

In de afgelopen weken heeft Stichting Brein zes Nederlandse websites offline gehaald waarop het illegale streamingprogramma Popcorn Time werd aangeboden. Volgens de stichting is er met de eigenaren va de websites een schikking getroffen.

Dwangsom

“Deze houdt in een onthoudingsverklaring met dwangsom en betaling van een bedrag ter tegemoetkoming waarvan de hoogte afhangt van de omstandigheden van het geval”, aldus de website van Brein. Het zou gaan om in Nederland gehoste sites, waaronder popcorn-time.eu, popcorntimefilms.nl en popcorntime.nl. Op deze sites staat sinds kort een melding van Brein. Hierin wordt uitgelegd waarom de sites offline zijn.

Lees ook: Illegale filmdienst Popcorn Time zeer populair in Nederland

Beschikbaarheid

Volgens Brein moedigt Popcorn Time ‘illegaal gebruik aan en maakt het zelf gebruik van illegaal online aanbod van onder meer speelfilms en televisieseries’. Het verdwijnen van de websites heeft geen effect op de werking van de streamingdienst in ons land, maar wel op de beschikbaarheid van de dienst.

Lees ook: Anonymous legt stichting Brein plat

Het uploaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal was in Nederland al illegaal, maar sinds april 2014 geldt ook een downloadverbod dat het downloaden ervan uit illegale bron verbiedt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Brein haalt Popcorn-sites offline
Sluiten