Metro en ANP
Metro en ANP Tech 19 feb 2015 / 08:40 uur

Apple haalt nog meer mensen binnen voor iCar

Apple heeft medewerkers van het bedrijf A123 Systems, dat accu’s voor elektrische auto’s maakt, gerekruteerd. Dat claimt het bedrijf in een rechtszaak tegen Apple, aldus Reuters. Ruim een half jaar geleden zou Apple zijn begonnen medewerkers van A123 Systems te benaderen en hen hebben overgehaald voor de iPhone-maker te komen werken. Die overgang zou in strijd zijn met de voorwaarden in hun dienstovereenkomst.

"Apple richt momenteel een grootschalige batterijdivisie op die zal concurreren in dezelfde markt als A123", stelt het bedrijf. In de aanklacht staat verder dat Apple ook bij LG, Samsung, Panasonic en Toshiba ‘shopt’ voor medewerkers die aan de accu’s moeten werken.

Lees ook: Deze kerstreclame van Apple zal je tot tranen toe roeren

Vorige week kwamen de eerste berichten naar buiten dat Apple werkt aan een eigen elektrische auto, de Titan. Een team van zo’n 1000 mensen wordt samengesteld om aan de auto werken. Uit informatie van LinkedIn blijkt tevens dat er ruim zestig voormalig Tesla-medewerkers aan de slag zijn gegaan bij Apple.

Reageer op artikel:
Apple haalt nog meer mensen binnen voor iCar
Sluiten