Michiel van Berkel
Michiel van Berkel Tech 12 jan 2015

Zo blokkeer je Candy Crush Soda Saga op Facebook

“Hoe zet ik die irritante meldingen van Candy Crush Soda Saga uit op mijn Facebook?” Die vraag is je vast door het hoofd geschoten, toen je voor de zoveelste keer van een Facebook-vriend het verzoek kreeg om het spel (of een andere) te spelen.

Gamers die helemaal verzot zijn op het 3-op-1-rij-spel krijgen na het uitspelen van level 45 de keuze voorgeschoteld: óf attendeer drie vrienden op het spel óf wacht 72 uur totdat je weer mag spelen. Een groot gedeelte heeft – begrijpelijk – geen zin om te wachten en nodigt een aantal vrienden uit. In bepaalde gevallen kan het ook zijn dat de speler in kwestie helemaal niet weet dat hij/zij jou een uitnodiging stuurt. Maar goed, dat maakt het niet minder irritant.

Behoor jij tot de groep die te vaak wordt lastiggevallen met spelverzoeken? Hieronder staat stap voor stap uitgelegd hoe je de notificaties uit kunt zetten. Let op: Onderstaande handelingen werken niet via een mobiele telefoon.

Stap 1: Klik op ‘Meldingen’

Klik rechts op het wereldbolletje, je ziet een overzicht van alle meldingen.

Stap 2: Hover over de melding die je niet meer wilt ontvangen

Wil je bijvoorbeeld de meldingen van Diamond Digger Saga niet meer ontvangen? Ga dan met je muis over de notificatie. Rechts verschijnt vervolgens een klein, lichtblauw kruisje.

Stap 3: Klik op ‘Uitschakelen’

Als je met de muis op het kruisje gaat staan, verschijnt de tekst ‘Uitschakelen’. Klik op het kruisje.

Stap 4: Bevestig het uitschakelen van de melding

Voor de zekerheid vraagt Facebook of je zeker weet of je de melding wilt uitschakelen. Weet je het zeker? Klik dan op ‘uitschakelen.

Stap 5: Ét voila, je ontvangt geen meldingen meer!

De uitschakeling wordt bevestigd met de tekst "Je zal geen meldingen meer krijgen van Diamond Digger Saga." Bovenstaande stappen kan je herhalen voor andere applicaties en games.

Stapje verder: Heel de app blokkeren

Wil je écht nooit meer wat horen van een bepaalde app? Dan kan je via instellingen ook heel de app blokkeren. Het enige wat je moet doen, is de naam van desbetreffende app invullen.

De blokkade verschijnt dan zelf in de lijst met geblokkeerde applicaties op Facebook. In onderstaand voorbeeld zijn dus Candy Crush Soda Saga, Mafia Wars, Who likes you the most en Badoo geblokkeerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zo blokkeer je Candy Crush Soda Saga op Facebook
Sluiten