Alex Ringeling
Alex Ringeling Tech 12 jan 2015

Twitter en YouTube Amerikaans leger gehackt

Het Twitteraccount en YouTubekanaal van de centrale commando van het Amerikaanse leger is gehackt. Het account @CENTCOM van de Amerikaanse centrale strijdkrachten is aangevallen door een hackersgroep die zichzelf ‘CyberCaliphate’ noemt. Ze zouden aanhangers zijn van Islamitische Staat (IS). Op het YouTubekanaal is nu een video van IS te zien.

‘IS komt eraan’

Maandag verscheen in de tijdlijn van het account ineens het bericht: "Amerikaanse soldaten, we komen eraan, watch your back. ISIS.” Ook werd er militaire informatie getoond over Noord-Korea en werden er vermeende plannen over een aanval op China geplaatst.

Bovendien verschenen er meerdere schema’s met daarop informatie over medewerkers van het Amerikaanse leger. Het duurde bijna drie kwartier tot Twitter het account uit de lucht haalde.

Lees ook: Anonymous zweert wraak om Charlie Hebdo

Cyberjihad

"In de naam van Allah vervolgt het Cyberkalifaat zijn cyberjihad", melden de hackers. "Terwijl de VS en haar satellieten onze broeders in Syrië, Irak en Afghanistan doden, breken wij in op jullie netwerken en persoonlijke apparaten en weten we alles van jullie".

Lees ook: Anonymous legt eerste jihadistische site plat

Genant

Het Pentagon heeft in een reactie gezegd het voorval vooral ‘genant’ te vinden. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de hack. Wel is duidelijk dat er geen gevoelige informatie naar buiten is gekomen. Vrijwel alle informatie die de hackers deelden, is gewoon via Google te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Twitter en YouTube Amerikaans leger gehackt
Sluiten