Rutger de Quay
Rutger de Quay Tech 18 jan 2015 / 14:59 uur

Turkije dreigt opnieuw Twitter te blokkeren

De Turkse regering heeft met een juridisch bevel van Twitter geëist dat het bedrijf content van een Turkse krant, BirGün, offline haalt. Twitter weigert echter het bijbehorende account te blokkeren, alhoewel het wel enkele berichten van de krant gecensureerde. Turkije dreigt daarop om het hele sociale medium te blokkeren, zo schrijft The New York Times.

Berichten over wapentransporten

BirGün heeft volgens de Turkse autoriteiten geen gehoor gegeven aan het bevel om berichtgeving over vermeende wapentransporten van Turkije naar Syrië te verwijderen. Volgens de Turken zou het namelijk gaan om humanitaire hulp en eisen daarom via de rechter dat berichten over de zaak offline gehaald zouden moeten worden.

Volgens The New York Times heeft Twitter wel enkele berichten over de vermeende wapentransporten verwijderd, maar dat is blijkbaar niet genoeg voor de Turkse autoriteiten. Eerder liet de Turkse regering Twitter ook al blokkeren, maar deze blokkade werd massaal omzeild en was bovendien volgens de rechter ongrondwettelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Turkije dreigt opnieuw Twitter te blokkeren
Sluiten